1881’de Selanik’te doğan kabına sığmayan, asker olmak istediği için askeri okullarda okuyan idealist bir öğrenci olan Mustafa Kemal, Selanik’te Batıyı, Manastır’da Türk kültürünü, Sofya’da Balkanları, İstanbul’da devlet yönetimini ve Şam’da İslam dünyasını tanıyan çok yönlü bir lider olarak yetişti.
Kurmay Yüzbaşı olarak başladığı askerlik göreviyle cepheden cepheye koşan, vatan uğrunda en zor görevler için daima gönüllü bir nefer oldu.
Trablusgarp’ta halkı örgütleyip, emperyalizme karşı ilk zaferini kazanarak Milli Mücadelenin provasını yapan genç bir subaydı Mustafa Kemal.
Çanakkale’de “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyerek “bir kahraman doğuyor” dedirten geleceğin komutanıydı Mustafa Kemal
Kafkasya’da Muş ve Bitlis’i, Suriye’de Halep’i düşman elinden alan vatanperver, 19 Mayıs 1919’da “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla Samsun’a çıkan Milli bir liderdi Mustafa Kemal.
Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisini açan, yeni bir devletin temellerini atan bir milli iradeye önderlik eden, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek Yeni Türk Devletine, Türkiye Cumhuriyeti adını veren Kurucu Cumhurbaşkanımızdı Mustafa Kemal.
Milletinden aldığı güçle ülkesini istikbale taşıyacak inkılâpları yapan değişim lideri, “Davamız, milletimizi en medeni ve refah seviyesi en yüksek milletlerden biri olarak yükseltmektir” diyen davası millet olan öncüydü Mustafa Kemal
Hedefimiz “Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır” diyerek yeni Türk Devletine ebedi istikameti gösteren İstikbalimizin lideriydi Mustafa Kemal
10 Kasım 1938’de ebediyete irtihal ederek bugün burada hüzünle andığımız unutulmaz liderimiz Mustafa Kemal,
Aziz Atatürk, çizdiğin “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefine Yüce Türk Milletimizi ulaştırmak için, her zaman olduğu gibi bundan sonra da daima çalışacağız.